O‘ZBEK ADABIY MATNLARIDA MILLIY MENTALITET, URF-ODATLAR VA AN'ANALARNI IFODALOVCHI MAISHIY LAKUNALAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek badiiy matnlarida milliy mentalitet va xalqning o‘ziga xos turmush tarzini ifodalovchi maishiy lakunalar masalasi tadqiq etiladi. Maishiy lakunalar milliy-madaniy bo‘shliqlar sifatida nafaqat tarjima muammosi, balki xalqning dunyoqarashi va qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim lingvistik-estetik hodisa ekanligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida o‘zbek xalqiga xos urf-odat va an’analarning badiiy matndagi o‘rni hamda ularning o‘zga madaniyat vakillari tomonidan idrok etilishi masalalari yoritilgan.