ARAB VA O‘ZBEK TILLARIDA HOLAT MA’NOLI BIRLIKLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada arab va o‘zbek tillari sintaksisi hamda morfologiyasida holat ma’nosining ifodalanish vositalari qiyosiy jihatdan tadqiq etiladi. Tadqiqotda holat tushunchasining leksik-semantik tabiati, uning gapdagi sintaktik o‘rni va “hol“ (hal) kategoriyasining har ikki til tizimidagi o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Natijada, subyekt va obyektning harakat jarayonidagi holatini ifodalovchi universal va milliy-lisoniy qoliplar aniqlanadi.