FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING PRAGMALINGVISTIK XUSUSIYATLARI : (BADIIY NUTQ MISOLLARI ASOSIDA) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada frazeologik birliklarning pragmalingvistik xususiyatlari badiiy nutq materiallari asosida tahlil qilinadi. Frazeologizmlarning kommunikativ vaziyatda nutq subyekti niyatini ifodalash, baholovchilik semantikasi, ekspressiv-emotsional ta’sir kuchi hamda adresatga yo‘naltirilgan kommunikativ strategiya sifatidagi funksiyalari ochib beriladi. Misollar asosida frazeologik birliklarning psixologik holatni ifodalash va nutq ta’sirchanligini oshirishdagi o‘rni aniqlanadi.