ERTA POSTNATAL DAVRDA O'PKA BRONX DARAXTINING MORFOMETRIYA KURSATKICHLARINI BAHOLASH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
O‘pkaning strukturaviy tuzilishining o‘ziga xos xususiyatlari ularning gaz almashinuvida asosiy funksiyani bajarishidir. Shu bilan birga, ulkan tomirlar chigali bir qator biologik faol moddalarning shakllanishi va yo‘q qilinishi, lipidlarni tashish va metabolizatsiya qilish uchun javobgardir. Erta postnatal ontogenez dinamikasida o‘pkaning o‘sishi barcha kalibrli bronxlar tizimini, uning har bir qavatidagi tarkibiy membranalarning shakillanishi bilan birga kechadi. Biroq, u hayotning har bir yoshdagi davirlarida asinxrondir.