O’ZBEKISTON SSRNING TASHQI SIYOSATDA TUTGAN O'RNI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Mazkur maqolada O’zbekiston SSRning Sobiq Sovet tuzumi davridagi tashqi siyosati va xalqaro aloqalari o’rganilgan. O’zbekiston respublikasining Sobiq SSSR tarkibidagi ittifoqchi qaram davlat sifatidagi mustaqil tashqi siyosat olib borish tizimidagi qarama-qarshiliklar va xalqaro aloqalarning cheklanishining oqibatlari yuzasidan tegishli masalalar koʻrilgan .