MARKAZIY OSIYO O’LCHOV BIRLIKLARI TARIXIDAN (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada o’lchov birliklarining vujudga kelishi, o’lchov birliklarining insonlar hayotida muhim o’rin egallashi, dastlabki o’lchov birliklari va ularning qaysi sohalarda qo’llanilishi, insonlarning o’lchov birliklariga bo’lgan ehtiyojlarining ortishiga zamin yaratgan omillar haqida ma’lumotlar berilgan.