DORIS LESSINGNING DASTLABKI KICHIK NASRIY ASARLARIDA BADIIY EMBLEMATIKA: “TABIYAT” VA “INSON” KONSEPTSIYASINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada Doris Lessingning dastlabki kichik nasrining o‘ziga xos xususiyatlarini ko‘rib chiqilgan. Ushbu davr asarlarining o‘zgacha tarkibiy qismi tabiat va inson muammolarini o‘ziga xos talqin qilish va badiiy echimga aylanadi. “Tabiat” va “inson” timsollarini tahlil qilish ularning ikki tomonlama xarakterini ochib berdi, bu muallifning, Doris Lessing nasrining mustamlakachilik dunyosi haqidagi tasavvurini aks ettiradi.