KO‘ZI OJIZLAR KUTUBXONA TIZIMINI ZAMONAVIY USULLARDAN FOYDALANGAN HOLDA KITOBXONLAR SONINI OSHIRISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada ko‘zi ojizlar uchun mo‘ljallangan kutubxona tizimini modernizatsiya qilish, raqamli va inkluziv texnologiyalarni joriy etish orqali kitobxonlar sonini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalari, audiokitob platformalari, mobil ilovalar, sun’iy intellekt asosidagi yechimlar hamda foydalanuvchi-markazli xizmat ko‘rsatish yondashuvlarining samaradorligi ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, moslashtirilgan raqamli xizmatlar, masofaviy foydalanish imkoniyati va ijtimoiy hamkorlik mexanizmlari ko‘zi ojiz kitobxonlar faolligini sezilarli darajada oshiradi.