“BOBURNOMA” ASARIDA VOQEALAR BAYONI VA BADIIY USLUB XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida voqealar bayonining o‘ziga xos jihatlari hamda badiiy uslub xususiyatlari atroflicha tahlil qilinadi. Asarda tarixiy hodisalarning muallif shaxsiyati, ichki kechinmalari va badiiy tafakkuri bilan uyg‘un holda berilishi yoritiladi. Shuningdek, “Boburnoma”ning tarixiy manba va badiiy asar sifatidagi ahamiyati adabiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.