PEDAGOG–TALABA HAMKORLIK FAOLIYATI SHAKLLANISHINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada pedagog va talaba o‘rtasidagi hamkorlik faoliyatining ijtimoiy-psixologik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda hamkorlik faoliyatining shakllanishiga ta’sir etuvchi kommunikativ, motivatsion va ijtimoiy omillar o‘rganildi. Pedagogik jarayonda o‘zaro ishonch, ijtimoiy rollar uyg‘unligi hamda psixologik iqlimning hamkorlik samaradorligiga ta’siri aniqlanadi. Natijalar pedagog–talaba munosabatlarini konstruktiv tashkil etish ta’lim samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi.