TABIIY SUVLARNING KIMYO SANOATI TA’SIRIDA IFLOSLANISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada tabiiy suv resurslarining kimyo sanoati va boshqa antropogen faoliyat turlari ta’sirida ifloslanish muammolari yoritilgan. Ichimlik suvi zahiralarining cheklanganligi, ularning sifat jihatidan yomonlashuvi hamda sanoat, qishloq xo‘jaligi va kommunal xo‘jalik chiqindilarining suv havzalariga salbiy ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, suvlarning ifloslanish manbalari, ularning ekologik oqibatlari hamda oqava suvlarni mexanik, kimyoviy va biologik usullar bilan tozalash yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari suv resurslarini muhofaza qilish va ularni samarali boshqarishning dolzarbligini ko‘rsatadi.