BADIIY MATN TARJIMASIDA TRANSFORMATSIYALAR: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada badiiy matn tarjimasida qo‘llaniladigan tarjima transformatsiyalarining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida leksik, grammatik va stilistik transformatsiyalarning badiiy mazmun, obrazlilik hamda muallif uslubini saqlashdagi roli aniqlanadi. Qiyosiy tahlil asosida transformatsiyalar badiiy tarjimaning ajralmas mexanizmi ekanligi asoslab beriladi.