TARIQ O‘SIMLIGINING KELIB CHIQISHI, FINOLOGIYASI VA BIOLOGIK HUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Donli ekinlar, jumladan tariq o'simligi tarkibida inson hayoti uchun doimiy zarur bo'lgan barcha ozuqaviy mahsulotlar, jumladan, kraqmal, oqsil, vitamin, klechatka, moy, destrin, mineral tuzlar,  klechatka, karbon suvlari va boshqa biologik faol moddalar saqlanadi. Iqtisodiy muammolarga boy bo'lgan hozirgi murakkab sharoitda donli ekinlar ekiladigan maydonlarni ko'paytirish va turli ekologik sharoitga moslashuvchan turlarni yetishtirish borasida juda ko'plab ishlar olib borilmoqda. Ushbu maqolada tariq o'simligining finologiyasi va biologik xususiyatlari to'g'risida ma'lumot berilgan.