QONDA GLUKOZA MIQDORINING O'ZGARISHI INSON SALOMATLIGIGA TA'SIRI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Hozirgi kunda dolzarb mavzulardan biri — qondagi glukoza miqdorini nazorat qilish masalasidir. Glukoza miqdorining ortib ketishi yoki kamayishi turli xil xavfli kasalliklar, jumladan, gipoglikemiya va giperglikemiyaga sabab bo‘lishi mumkin. Qondagi glukoza konsentratsiyasini me’yorida saqlash organizmdagi moddalar almashinuvini boshqaruvchi murakkab mexanizmlar orqali amalga oshiriladi. Shu bois, glukozaning biokimyoviy xususiyatlarini, uning organizmdagi ahamiyatini, glukoza eritmalari tayyorlanishi va tibbiyotda qo‘llanilishini chuqur o‘rganish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu mavzuni o‘rganish inson salomatligini saqlash va davolash jarayonlarida samarali yechimlar topishga yordam beradi.