ATROF MUHITNING IFLOSLANISHI VA INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada atrof muhitning ifloslanishi va uning inson salomatligiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Unda ekologik muammolarning asosiy manbalari — havo, suv va tuproqning kimyoviy, biologik hamda fizik ifloslanish turlari yoritilgan. Shuningdek, ishlab chiqarish korxonalari, transport vositalari va maishiy chiqindilarning tabiiy muhitga ta’siri misollar orqali ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada ifloslanish natijasida yuzaga keladigan kasalliklar, jumladan, nafas olish, yurak-qon tomir, allergik hamda onkologik kasalliklarning ortishi haqida ma’lumot berilgan. Muallif ekologik xavfsizlikni ta’minlash, atrof-muhitni muhofaza qilish va aholi salomatligini saqlash bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalarni ilgari suradi.