QORAQALPOGʻISTON SHAROITIDA AQILLI ISSIQXONA TEXNOLOGIYALARINING ISTIQBOLLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasining quruq va keskin kontinental iqlim sharoitida aqlli issiqxona (smart greenhouse) texnologiyalarini joriy etishning ilmiy-amaliy asoslari, istiqbollari va afzalliklari tahlil qilinadi. Maqolada IoT, sensor tarmoqlari, avtomatik boshqaruv, va sunʼiy intellekt (AI) asosida iqlim nazoratini amalga oshiruvchi tizimlarning afzalliklari koʻrsatilib, suv va energiya resurslarini tejash, yil davomida uzluksiz hosil olish, va qishloq xoʻjaligi mahsuldorligini oshirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, Qoraqalpogʻistonning tabiiy-iqlim sharoitiga mos texnologik yechimlar taklif qilinadi.