MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI TARBIYACHILARINING VIZUAL-DIDAKTIK VOSITALAR YORDAMIDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK KOMPETENTLIGINI OSHIRISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilarining pedagogik-psixologik kompetentligini rivojlantirishda vizual-didaktik vositalarning roli ilmiy-nazariy va amaliy tadqiqotlar asosida ochib beriladi. Vizual-didaktik vositalarning bolalar rivojlanish jarayoniga ta’siri, tarbiyachining metodik va psixologik tayyorgarligiga qo‘shadigan hissasi, shuningdek, ularni amaliyotda qo‘llashning samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari tarbiyachilar kompetentligining oshishi bilan mashg‘ulotlar samaradorligi o‘rtasidagi bog‘liqlikni namoyon etadi.