TALABALARDA O‘ZBEK TILIDAN FONETIK KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH : (QARDOSH TILLI GURUHLAR MISOLIDA) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada qardosh tilli talabalarda o‘zbek tilidan fonetik kompetensiyalarni shakllantirishning nazariy-metodik asoslari tahlil qilinadi. Fonetik kompetensiyaning kommunikativ kompetensiya tarkibidagi o‘rni yoritilib, ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion metod va texnologiyalar samaradorligi asoslab beriladi. Shuningdek, turkiy tillar o‘rtasidagi fonetik yaqinlik va farqlarning o‘zbek tilini o‘qitishdagi ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotda kuzatish, tajriba, fonetik tahlil va taqqoslash metodlaridan foydalanilgan. Natijalar asosida fonetik kompetensiyani rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.