O‘QUVCHILARDA MUSTAQIL O‘QISH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda mustaqil o‘qish ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy asoslari, metodik yondashuvlari hamda amaliy tajribalar tahlil qilinadi. Mustaqil o‘qish o‘quvchilarning tafakkurini rivojlantirish, ularni mustaqil fikrlashga, o‘z bilimini mustahkamlashga undaydigan muhim jarayon sifatida qaraladi. Maqolada mustaqil o‘qish jarayonida o‘qituvchining rahbarlik faoliyati, metodik vositalar va interfaol metodlarning roli yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida o‘quvchilarning mustaqil o‘qish madaniyatini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan.