O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA TARIXIY ONOMASTIKANING O‘RGANILISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida tarixiy onomastikaning o‘rganilishi, tilshunoslikda  antroponimlar tadqiqi  aniqlangan, nomshunoslikda o‘zbek tarixiy onomastikasi va antroponimikasi materiallarini tadqiq etish qo‘llangan onomastik birliklarning lug‘aviy-ma’noviy guruhlarini aniqlangan, fors-tojik, arab va turkiy xalqlarning nom qo‘yish urf-odatlari, ularning tarixiy ildizlari, madaniy va diniy omillar bilan bog‘liqligi haqida muhim ma’lumotlar jamlangan. Maqolada onomastik birliklar: antroponim, toponim, etnonim, gidronim va boshqa  birliklarning semantikasini yoritilgan, asarda qo‘llangan arabcha, fors-tojikcha onomastik birliklarning qo‘llanish darajasini tahlil qilinganligi bilan ahamiyatli ekanligi ko’rsatib berilgan.