ASTRONOMIYA FANIDAN AMALIY MASHG‘ULOTLARINI TASHKIL QILISHDA “ASTRONOMIK LUG‘AT” MOBIL ILOVASINING AHAMIYATI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada astronomiya fanini o‘qitishda “Astronomik lug‘at” mobil ilovasidan foydalanishning ahamiyati va usullari yoritilgan. XXI asrda ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish pedagoglarning kasbiy mahoratini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada Android operatsion tizimi imkoniyatlaridan foydalanib, astronomiya faniga oid mobil ilovalar yordamida dars jarayonini interfaol, qiziqarli va samarali tashkil etish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, “Astronomik lug‘at” mobil ilovasining o‘quvchilar va talabalar uchun rus va ingliz tillaridagi atamalarni oson o‘zlashtirish, xorijiy adabiyotlardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishdagi roli ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari bu ilovaning astronomiya fanini o‘qitishda samarali vosita sifatida ahamiyatli ekanini tasdiqlaydi.