BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA INKLYUZIV YONDASHUV: NAZARIYA VA AMALIYOT (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida inklyuziv yondashuvning nazariy asoslari va uning amaliyotdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Maxsus ehtiyojli o‘quvchilarning ta’limga teng huquqli ishtirokini ta’minlash uchun pedagogik strategiyalar, o‘qituvchining roli, oila bilan hamkorlik va o‘quv muhiti imkoniyatlari yoritiladi. Tadqiqot davomida O‘zbekistondagi mavjud tajribalar tahlil qilinib, inklyuziv ta’limni samarali joriy etish yo‘llari tavsiya etiladi.