QO‘CHQOR NORQOBIL ASARLARIDA XALQNING TARIXIY KECHMISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek yozuvchisi Qo’chqor Norqobil ijodida xalqning tarixiy kechmishi qanday aks etgani, uning asarlarida tarixiy voqealar va milliy qadriyatlarning o‘rni, shuningdek, yozuvchining bu mavzuga bo‘lgan yondashuvi tahlil qilinadi. Norqobilning ijodi o‘zbek xalqining og‘ir sinovlar, urushlar, mustamlaka davri va mustaqillik sari yo‘lini qamrab olgan. Tadqiqotda uning asarlari orqali milliy ongni shakllantirish va tarixiy xotirani saqlash ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.