ШЕТЕЛ ҚАЗАҚТАРЫНЫҢ КӨШІ-ҚОН ҮРДІСТЕРІ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Қазақстан тәуелсіздігінің нығаюына, оның өркениетті және демократиялық мемлекет ретінде дамуы – халықтың рухани жаңғыруына негізгі себеп болады. Қазақ халқының бір бөлігінің ата-мекенінен, тұрғылықты жерінен түрлі себептермен қудалауға ұшырап, басқа елдерге қоныс аударуынан қалыптасқан  адамдар диаспора аталады.