АҚТАН КЕРЕЙҰЛЫ -МАҢҒЫСТАУ ЖЫРАУЛЫҚ ДӘСТҮРІНІҢ КӨРНЕКТІ ӨКІЛІ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Мақалада Маңғыстаудың ақпа ақыны Ақтан Керейұлының шығармаларындағы  өзіндік шығармашылық  айқындалып, қоғамдық ортасы мен шығармаларындағы заманының шындығы пайымдалды.Үздік ақынның толғауларынан нақты мысалдар келтіріліп, ақынның сөз саптау мәнері, толғау, өлеңдерінің көркемдік ерекшеліктері әдеби теориялық тұрғыдан зерделенді