Ә. КЕКІЛБАЕВТЫҢ ПРОЗАЛЫҚ ТУЫНДЫЛАРЫНДА КЕЙІПКЕРЛЕРДІҢ ІШКІ ЖАН ДҮНИЕСІ ЖӘНЕ АДАМГЕРШІЛІК БОЛМЫСЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ә.Кекілбаевты біздің қазақ оқырманы, қазақ қоғамы ең алдымен ақын, жазушы ретінде таныды. Кекілбаев толғанса – роман, көсілсе көсемсөз туады деп айтушылар да көп. Туындыларының көрінісі көркемдігімен, кейіпкер бейнелері шежірелі шешендігімен, оқиғасы тарихи деректілігімен қатар өріліп, астарлы сөз, ой дариясының тұңғиығына шомылдырады.