ЖАҢА ЗАМАННЫҢ БАСТАЛУЫ ЖӘНЕ ҰЛЫБРИТАНИЯНЫҢ ҚАЛЫПТАСУ ТАРИХЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Жаңа заман дәуірі XV ғасырдың соңында басталып, адамзаттың әлеуметтік, саяси және экономикалық өмірінде түбегейлі өзгерістерге жол ашты. Ұлы географиялық ашылулар нәтижесінде еуропалықтар жаңа жерлерді зерттеп, сауда жолдарын кеңейтті.