МАҢҒЫСТАУЛЫҚ ҒАЛЫМ ОРАЗМАҒАНБЕТ ТҰРМАҒАНБЕТҰЛЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Мақалада  Маңғыстау өңірінен шыққан атақты дарынды азамат, білімдар ахун, ғалым геолог, емші, ағартушы халқымыздың ойлы перзенті ел есінде  жан-жақты қабілетімен танылған  халық қамын ойлаған, жас ұрпақты оқытып тәрбиелеген прогресшіл, діни, ғылым және қоғам қайраткері болған  Оразмағамбет Тұрмағанбетұлының өмірі мен қызметі,  қоғамдық-саяси қайраткерлігі  кең көлемде  сөз болады.