ҰСТАНЫМЫ БИІК ҰСТАЗ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ш.Есенов атындағы Каспий технологиялар және инжиниринг университеті  тарих кафедрасының меңгерушісі, тарих және қоғамдық ғылымдар академиясының  академигі, саяси ғылымдарының докторы, профессор  Жаулин Киікбай Мыңбайұлының 2025 жылғы сәуір айының 14 жұлдызында  дүниеге келіп, туғанына 60 жыл, ғылыми, педагогикалық және қоғамдық қызметіне 35 жыл толады.