ҰЛЫБРИТАНИЯ ОТАРЛАРЫНДАҒЫ ДАҒДАРЫСТАР (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Жаңа замандағы Ұлыбританияның отарлық саясаты әлемдік тарихтағы ең ірі және ұзақ мерзімді үстемдіктердің бірі болды. Бұл саясаттың басты ерекшелігі — экономикалық пайда табу мен геосаяси ықпал орнату жолында түрлі аймақтардағы халықтардың әлеуметтік, мәдени және саяси құрылымдарын түбегейлі өзгертуі. Ұлыбритания өзінің отарлық билігін жүргізуде бастапқыда теңіз қарақшылығы, сауда компаниялары, кейіннен тікелей басқару және әскери интервенция арқылы ықпалын күшейтті.