XITOY VA O‘ZBEK TILLARIDA AYOL OBRAZINING LINGVO-MADANIY IFODASI: TAQQOSIY TAHLIL (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Har ikki tilda ham ayol obrazi tilning leksik-semantik tizimi, metaforalari va stereotiplari orqali madaniy qarashlarni aks ettiradi. Xitoy tilida kontrast keskinroq, oʻzbek tilida esa diqqat anʼanaviy ramzlar bilan zamonaviy atamalar uygʻunlashuviga qaratilgan. Ikkala holatda ham til gender mavzusi orqali milliy madaniyatning evolyutsiyasini koʻrsatadi.