INTERNET LINGVISTIKASI TILSHUNOSLIKNING ZAMONAVIY YO‘NALISHI SIFATIDA (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Maqola Internet lingvistikasining tilshunoslikning zamonaviy yo‘nalishi sifatida tobora rivojlanayotgani va uning xususiyatlariga bag‘ishlangan bo‘lib, internet ligvistikasining bir qancha xususiyanlari tahlil qilingan. Bugungi zamonaviy tilshunoslikda internet lingvistikasi katta mavqe’ga ega bo‘lib bormoqda. Internet-lingvistikasi bo‘yicha mavjud asarlarni tahlil qilish natijalariga ko‘ra, bu boradagi tadqiqot paradigmasining rivojlanishi umuman lingvistikadagi paradigmaning rivojlanishiga o‘xshab ketadi. Internet- lingvistika - global Internet makonida tabiiy inson tilining ishlashi va rivojlanishini o‘rganish, elektron (raqamli) muhitda tabiiy tilda muloqot qilish jarayonida virtual lingvistik shaxsning lingvistik xatti-harakatlarini o‘rganish bilan shug‘ullanadigan tilshunoslikdagi yo‘nalishdir.