O‘G‘UZ LAHJASIDAGI AYRIM FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI TAHLILI (Xorazm shevalari misolida) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada til va madaniyat o‘zaro uzviy bog‘liqligi lingvomadaniyatshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Xususan, Xorazm shevalarida qo‘llaniladigan frazeologik birliklarning madaniy ildizlari, tarixiy-madaniy kontekstdagi ma’nolari va ularning adabiy tildagi sinonimlari ko‘rib chiqiladi. Iboralarning xalq hayoti, urf-odatlari, qadriyatlari va ijtimoiy tafakkuridagi o‘rni ochib beriladi. Maqolada frazeologizmlarning lingvokulturologik xususiyatlari va ularning milliy mentalitetni ifodalashdagi roli tahlil qilinadi.