НОВЫЙ МЕТОД ВВЕДЕНИЯ СУРФАКТАНТА НА ФОНЕ САМОСТОЯТЕЛЬНОГО ДЫХАНИЯ У ДЕТЕЙ НА CPAP В РОДИЛЬНОМ ЗАЛЕ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Туғруқхонада мудатидан олдин туғилган чақалоқларга сурфактант фаол моддаларни юборишнинг муқобил усулининг самарадорлиги ва хавфсизлигини аниқлаш. Туғилгандан кейин болаларнинг тана вазни 830 дан 960 граммгача бўлган.