NIKOH SHARTNOMASINING HUQUQIY AHAMIYATI VA O‘ZBEKISTON AMALIYOTIDA UNI QO‘LLASH ISTIQBOLLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida nikoh shartnomasining huquqiy maqomi, uning mulkiy munosabatlarni tartibga solishdagi ahamiyati, mazmuniga qo‘yiladigan cheklovlar hamda amaliyotda qo‘llanilishi bilan bog‘liq muammolar va istiqbollar tahlil qilinadi. Oila kodeksi normalari, ilmiy adabiyotlar va mavjud statistik ma’lumotlarga asoslaniladi. Qonunchilikda ushbu institutning mavjudligiga qaramay, amaliyotda kam qo‘llanilishi sabablari va uni kengaytirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.