SADOQAT KUYCHISI LIRIKASIGA BIR NAZAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada  vafo va sadoqat kuychisi sanalmish Zulfiyaxonim lirikasini atroflicha tahlil qilingan. Maqolada  shoiraning hayot yo‘li va uning ijodiga Hamid Olimjonning ta’siri to‘g‘risida fikrlar keltirilgan. Xususan,  Zulfiyaning lirikasidagi ruhiyati va kechinmalarini she’rlari orqali tahlilda ochiq ifodalab berilgan. Maqolada shuningdek, Zulfiya Isroilovaning ijodiy uslubi,  she’rlari va adabiy merosining o‘ziga xosligi, uning yaratgan badiiy obrazi va jamiyatdagi ta’siri o‘rganiladi. Shoiraning asarlari o‘zbek adabiyotida muhim o‘rin tutib, uning ijodi davomida o‘zgacha estetika va tushunchalar shakllangan. Uning o‘zbek she’riyatidagi o‘rni  va  takrorlanmas ijodi, bahor kuychisi sifatida she’rlaridagi chorlovlar  ham  qiyosan yoritilgan.