FOLIY KISLOTASI ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
B9 vitamini suvda eriydigan modda bo‘lib, yangi hujayralar shakllanishida faol ishtirok etadi. Ayniqsa, asab to‘qimalari va DNK sintezi uchun muhimdir. Bu vitamin hamma uchun zarur, ammo homilaning to‘g‘ri shakllanishi uchun alohida ahamiyatga ega. Homiladorlikning birinchi kunlaridan boshlab asab naychasi shakllana boshlaydi. Ushbu organning to‘g‘ri rivojlanishi chaqaloqning kelajakda sog‘lom bo‘lishi kalitidir.