КЎЗ ОЛМАСИ ШОХ ПАРДА ЖАРОХАТЛАНИШИНИНГ СУД ТИББИЙ ЖИҲАТЛАРИ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ушбу мақолада кўз олмаси шох парда жароҳатланишларининг суд-тиббий жиҳатлари ўрганилган. Тадқиқот давомида кўз шох пардасининг тешиб ўтувчи жароҳатларининг оғирлиги, уларни баҳолаш ва даволаш усуллари таҳлил қилинди. Суд-тиббий экспертиза жараёнида шикастланиш даражаси, унинг оғирлик мезонлари ва меҳнат қобилиятига таъсири баҳоланди. Тадқиқот натижалари кўз жароҳатларининг олдини олиш ва уларни самарали даволаш борасидаги ёндашувларни такомиллаштиришга қаратилган тавсияларни ишлаб чиқишга хизмат қилади.