ТЕРГОВ ВА СУД ОРГАНЛАРИ ФАОЛИЯТИГА ТЎСҚИНЛИК ҚИЛУВЧИ ОДИЛ СУДЛОВГА ҚАРШИ ЖИНОЯТЛАР КЛАССИФИКАЦИЯСИ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ушбу мақолада тергов ва суд органлари фаолиятига тўсқинлик қилувчи ҳамда одил судловга қарши жиноятлар турлари ва уларнинг классификацияси таҳлил қилинган. Жиноятларнинг ҳуқуқий табиати, уларни турларга ажратиш мезонлари ҳамда миллий ва халқаро қонунчиликдаги ўхшаш ва фарқли жиҳатлар кўриб чиқилган. Шунингдек, мазкур жиноятларга нисбатан жиноий жавобгарлик чоралари таҳлил қилиниб, уларни олдини олиш бўйича таклифлар баён этилган.