HUQUQIY LAYOQATSIZ VA MUOMALA LAYOQATI CHEKLANGAN SHAXSLARNING HUQUQLARINI HIMOYA QILISHDAGI MUAMMOLAR VA YECHIMLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqola huquqiy layoqatsiz va muomala layoqati cheklangan shaxslarning huquqlarini himoya qilishdagi mavjud muammolarni tahlil etadi. Maqolada, ayniqsa, O‘zbekiston qonunchiligida ushbu shaxslar uchun kafolatlangan huquqlar, ularning amalga oshirilishi, shuningdek, bu shaxslarning huquqlarini himoya qilishda yuzaga kelayotgan yuridik va ijtimoiy qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada ushbu muammolarni hal qilish uchun taklif etilayotgan yuridik yechimlar va ijtimoiy mexanizmlar tahlil qilinadi.