SONLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada sonli ma’lumotlarni qayta ishlash texnologiyalari, ularning asosiy tamoyillari va amaliy qo’llanilish sohalari tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy axborot tizimlari, sun’iy intellekt, mashinani o’rganish va bulutli hisoblash kabi ilg’or texnologiyalarning sonli ma’lumotlarni qayta ishlashdagi o’rni yoritib beriladi. Shuningdek, ma’lumotlarni qayta ishlash jarayonida uchraydigan xavfsizlik muammolari va kiberxavfsizlik masalalariga e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, kelajakda sonli ma’lumotlarni qayta ishlash texnologiyalarining rivojlanish tendensiyalari ham muhokama qilinadi. Maqola axborot texnologiyalari, ma’lumotlar muhandisligi va raqamli xavfsizlik sohalari bilan shug’ullanuvchilar uchun foydali bo’lishi mumkin.