QORAQALPOGʻISTON OʻZBEK TILI OʻGʻUZ LAHJASIDAGI FRAZELOGIZMLARNING OʻRGANILISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston hududida istiqomat qiluvchi oʻgʻuz lahjasi vakillari tillaridagi ayrim frazemalarning boshqa turkiy xalqlar tillari bilan qiyosini oʻrgandik. Maqolamizda shevada qoʻllaniluvchi frazeologizmlarning adabiy tildagi qiyosini oʻrganishga harakat qildik. Bunda asosan Ellikqaʼla va Toʻrtkoʻl tumani aholisi tilidagi frazeologizmlardan misollar keltirdik.