INNOVАTSIОN PЕDАGОGIK TЕXNОLОGIYАLАRNING АSОSIY PRINSIP VА QОIDАLАRI HАQIDА UMUMIY TUSHUNCHА (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalarning ta’lim-tarbiya jarayoniga tatbiq etilishi jarayonida qo‘llaniladigan asosiy tamoyillar ko‘rib chiqilgan. Pedagogik texnologiyalar tamoyillari loyihalashtirilgan o‘quv-tarbiyaviy jarayonni amalga oshirishda yuqori samaradorlikka erishish uchun zarur bo‘lgan me’yor va talablarni tashkil etadi. Asosiy e’tibor pedagogik texnologiyalarning yaxlitlik, oldindan loyihalash, tugallanganlik va egiluvchanlik tamoyillariga qaratilgan. Ushbu tamoyillarni ta’lim tizimiga tadbiq qilish jarayonida talabalar bilish faoliyatini boshqarish va nazorat qilish usullari, shuningdek, o‘quv materiallarini o‘zlashtirishning individual sur’atini ta’minlash masalalari batafsil yoritilgan. Maqola pedagogik jarayon samaradorligini oshirishga qaratilgan yangi metodologik yondashuvlarni taklif qiladi.