DINIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada diniy turizmning jahon bozorida rivojlanishiga qaratilgan strategiyalar va zamonaviy yondashuvlar batafsil tahlil qilingan. Maqolada diniy merosni saqlash, infratuzilmani rivojlantirish, ziyorat maskanlari uchun qulay sharoitlar yaratish, halol turizm va ekoturizm integratsiyasi kabi asosiy rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yangi texnologiyalar, jumladan, virtual haqiqat (VR), raqamli xizmatlar va onlayn marketing strategiyalari orqali diniy turizmni innovatsion rivojlantirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Maqola, diniy turizmni nafaqat iqtisodiy jihatdan, balki madaniy va ma’naviy nuqtai nazardan rivojlantirishning muhimligini ta’kidlaydi. Tadqiqotda davlat va xususiy sektor o‘rtasida samarali hamkorlik va xalqaro turizm tarmoqlarida integratsiya qilish zarurati hamda diniy turizmni ommalashtirishda marketing va brend yaratishning ahamiyati ko‘rsatilgan.