NEGA BIZ KOVUL (CAPPARIS SPINOSA.L) O'SIMLIGINI ISTEMOL QILAMIZ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada kovul o'simligining foydali hususiyatlari haqida umumiy tushuncha. Hozirgi zamon tibbiyotida va qadimgi zamon tabobatida kovulning qo’llanilishi haqida malumotlar ko’rsatilgan. Kovul o'simligining turli qisimlaridan asosan mevasi, guli va ildizlari inson salomatligi saqlash va har hil kasalliklarni oldini olishda ishlatiladi. Bu o'simlini madaniylashtirishga va halq xo’jaligidagi ahamiyatiga bag’ishlangan.