ARAL TEŃIZI KRIZISI HÁM JAŃA REDAKCIYADAǴI KONSTITUCIYA: EKOLOGIYALIQ TURAQLILIQTI TÁMIYNLEW (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Bul maqalada global ekologiyalıq apatshılıq Aral teńiziniń qurıwı hám onıń aqıbetleri haqqında sóz baradı. Iri ekologiyalıq mashqalanıń awır qaıbetlerin saplastırıw máselesi Jańa  redakciyada qabıl etilgen Kontituciya normaları menen bekkemleniwi sonday-aq, bul mashqalanı keń jámiyetshilikke tanıstırıw hám sáwlelendiriwde jurnalistikanıń roli anlizlengen.