NAZAR ESHONQUL ASARLARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING SEMANTIK TABIATINI TAHLIL QILISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada yozuvchi Nazar Eshonqul hikoyalarida qo‘llangan frazeologik birliklarning ma’noviy qatlamlari, ularning badiiy kontekstdagi semantik yuklamalari hamda obraz yaratishdagi funksional roli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida frazemalar turlarining ma’nodagi o‘ziga xosliklari va ularning psixologik hamda estetik ifoda vositasi sifatidagi ahamiyati ochib berilgan.