SHOLINING ERTAPISHAR NAVLARI: ILMIY-METODOLOGIK TAHLILI VA XORIJIY TAJRIYBA (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqola sholining ertapishar navlarining ilmiy-metodologik adabiyotlar asosida chuqur tahlilini taqdim etadi. Maqolada ertapishar navlarning biologik xususiyatlari, ularning qisqa vegetatsiya davri tufayli yuzaga keladigan afzalliklari (yuqori hosildorlik salohiyati, resurs tejamkorligi, ob-havo risklarini kamaytirish, ekin almashlab ekishni optimallashtirish), shuningdek, ularni yaratishdagi seleksiya usullari (jumladan, molekulyar seleksiya) atroflicha koʻrib chiqilgan. Shuningdek, ertapishar navlarni etishtirishdagi agrotexnik talablar (ekologik sharoitga moslashish, urugʻ tanlash, oziqlantirish, sugʻorish va himoya tadbirlari) hamda ularning iqtisodiy samaradorligi (daromadni oshirish, ishchi kuchi samaradorligi, bozorga tez yetkazib berish) yoritilgan. Tahlil natijalari ertapishar sholi navlarining oziq-ovqat xavfsizligini taʼminlash va qishloq xoʻjaligi barqarorligini oshirishdagi muhim rolini taʼkidlaydi.