NUROTA HUDUDAGI ANANA VA UDUMLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Nurota aholisi koʻp asrlik tarixga ega boy madaniy merosga ega boʻlib, bu meros milliy qadriyatlari, urf-odatlari va marosimlarida yaqqol aks etadi. Nurota hududida oilaning oʻrni katta ahamiyatga ega. Oilaviy qadriyatlar, ayniqsa, diniy va madaniy an'analar bilan mustahkamlanib kelgan. Quyidagi maqolada batafsil bu haqida fikr yuritiladi.