КЕҢЕСБАЙ АЛЛАМБЕРГЕНОВТЫҢ ПРОЗАСЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Бул мақалада белгили қарақалпақ жазыўшысы К.Алламбергеновтың прозалық шығармалары талқыға алынған. Атап айтқанда жазыўшының гүрриңлери, повестлери, романлары ҳаққында сөз етиледи. Жазыўшылық шеберлик, дәстүр ҳәм мийраслылық, әдебий ҳәм типологиялық байланыслар мәселелери үйренилген. Жазыўшының шығармаларындағы тематика, көркем образ жасаў усылы, дөретпелериниң жанрлық өзгешелиги анализге тартылған. «Жер монологы», «Күшик ҳәм бала», «Қуслар қайтқан күн» ҳәм т.б. гүрриңлер, повестьлериндеги түрмыс шынлығы ҳәм көркем қыял проблемалары ашып берилген.